Informatiu

Published on Maig 8th, 2014 | by Vera Talarn

Durant dos dies joves i avis de Flix conviuran plegats.

 

Durant dos dies joves i avis de Flix conviuran plegats.

15 alumnes de 2° ESO de l’institut de Flix i el centenar d’avis residents al centre compartiran experiències.
Una iniciativa pionera a Catalunya amb l’objectiu de potenciar aspectes com la solidaritat, els valors o l’ètica.

Els joves de Flix ja es troben acampanats als jardins de la residència d’avis per tal de què puguin conèixer el dia a dia del centre i compartir experiències amb el centenar de residents.
Es tracta del primer campament intergeneracional, que organitzat conjuntament, la residència d’avis, Sagessa i l’Institut de Flix.
La directora de la Residencia, Ingrid Roca ha volgut destacar les funcions terapèutiques que comportar aquesta iniciativa, tant per als residents com educatives per als alumnes
Per la seva part la directora de l’Institut de Flix Maria del Mar Carranza, ha destacat l’entusiasme dels alumnes alhora de participar en aquesta iniciativa, lamentant que molts s’ha quedat fora per manca d’espai.
Pol Candela un dels 15 alumnes que hi participen ja manifestat encantat de poder viure una experiència d’aquestes característiques.
Una iniciativa sota el lema ‘Aprenem convivint’, els organitzadors han preparat tot un programa d’activitats que es portaran terme entre avui i demà.
Entre les activitats que compartiran els dos col•lectius (gairebé un centenar de residents i 15 joves) destaquen la gimnàstica grupal, un concurs de jocs tradicionals, tallers, una xerrada sobre l’Alzheimer o una sessió de cinema.
Tant des de la residència com des de l’institut han explicat que, en funció dels resultats, no descarten que el projecte tingui continuïtat. Des de Sagessa, l’entitat que gestiona la residència de Flix, també han explicat que estudiaran portar la iniciativa a altres centres residencials que gestionen a la demarcació.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑